[ Àrea Privada ]

Ciència i avions de paper

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Ciència i avions de paper

En el marc de la setmana de la ciència, els alumnes de 4t van conèixer Elsie MacGill, la primera dona en graduar-se en enginyeria aeronàutica en tot el món. A partir d'aquesta científica es va plantejar un repte: Podeu fer un bon avió de paper?

Els nens i nenes van formar grups i es van constituir com una empresa que havia de presentar el seu projecte d'avió en un concurs d'aeronàutica. Després de cercar, llegir, construir i provar diversos prototips, cada equip va presentar el seu avió. L'exposició va ser un bon pretext per compartir el procés de fabricació, les innovacions aplicades des del model inicial i, sobretot, per justificar el perquè aquell avió era un ferm candidat a guanyar el concurs.

El projecte no podia acabar sense la demostració de les qualitat aerodinàmiques dels diferents avions. És per això que vam sortir al pati amb cintes mètriques i cronòmetres per mesurar l'autonomia de vol de tots els avions. Els resultats van evidenciar la bona feina feta els dies anteriors. Darrera aquells avions hi havia molta ciència.