[ Área Privada ]

Taller de goalball

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto
Taller de goalball

A les classes d'educació física els nens i nenes de 5è EP hem conegut el goalball, esport paralímpic practicat per esportistes cecs i/o amb discapacitat visual.

En el goalball participen dos equips de tres jugadors. L'objectiu és, mitjançant llançaments similars als de les bitlles, aconseguir que la pilota, que porta uns cascavells a l'interior, entri a la porteria de l'equip contrari tot evitant que entri a la pròpia.

Com heu llegit, el goalball té unes característiques molt específiques que el diferencien dels altres esports coneguts i practicats a les nostres classes, trets que ens permeten:
- Desenvolupar les capacitats sensorials de l'oïda i el tacte. S'ha de tenir en comte que el jugador porta un antifaç posat.
- Desenvolupar la capacitat d'atenció i concentració. És necessari que hi hagi silenci per poder sentir la pilota.
- Desenvolupar la capacitat espacial i temporal. El jugador s'ha de situar en tot moment en el lloc més apropiat per llançar i aturar la pilota.
- Sensibilitzar l'alumnat i desenvolupar actituds d'empatia cap a persones que tenen una discapacitat.
- Treballar de forma cooperativa. Cada jugador no pot tirar més de dues vegades seguides; amb aquesta norma ens assegurem la participació de tot l'equip.

En finalitzar la unitat de programació, hem compartit l'experiència en un taller de goalball amb els nostres fillols, nens i nenes d'Ei5, ja que ells, paral•lelament, estan iniciant el treball de les olimpíades, els jocs olímpics i els paralímpics.

Ha estat una diada molt entranyable per a petits i grans.