[ Àrea Privada ]

Aproximació a la Xina

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Aproximació a la Xina

El passat dilluns 29 de febrer, la Dra. Dolors Folch, sinòloga, professora emèrita del Departament d’Humanitats de la UPF i fundadora de l’Escola d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UPF,  va realitzar una xerrada per als alumnes de 4t d’ESO dins el marc d’activitats per a la rebuda dels alumnes xinesos i la posterior anada a Hangzhou el proper mes de novembre.

Malgrat l’amplitud del tema, la Dra. Folch va saber captar l’atenció dels alumnes durant dues hores i va aconseguir que en acabat disposessin d’unes petites nocions sobre els factors que unifiquen la Xina i la diferencien d’Europa. La seva conferència es va centrar en tres elements. En primer lloc, va esmentar la rellevància de l’escriptura com a element unificador del país pel fet que és comú a tots els parlants. Això explica que la televisió estigui subtitulada. Com a segon element, va parlar de les obres hidràuliques i més concretament del Gran Canal Sui, del s. VI, canal que encara avui dia és emprat com a mitjà de transport de mercaderies dins la Xina. Finalment es va referir a la religió i va donar unes petites pinzellades sobre el confucionisme, el taoisme i el budisme que ens poden ajudar a comprendre millor la cultura del pais.

Tot plegat els alumnes van valorar l’activitat molt positivament i esperem que els hagi ajudat a apropar-se a una cultura que cada vegada és més a la vora nostra.