[ Àrea Privada ]

Repte#ArtConfinat

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
Repte#ArtConfinat

A Primària estem més creatius que mai i des de fa dies hem engegat el Repte#ArtConfinat a través de quatre projectes que treballem a visual i plàstica. Tot seguit us els expliquem i us mostrem les obres dels nostres artistes.

Per la finestra

Aquests dies, tancats a casa, les finestres són una necessitat per mantenir el màxim contacte amb el món exterior. Són símbol d’obertura i de llibertat. Us proposem que seieu a casa davant d’una finestra i que la representeu. Abans de començar, però, observeu i pregunteu-vos: Com és la finestra? Què es veu a l’altra banda? No ho feu de qualsevol manera; dediqueu temps a mirar, a buscar els detalls, a dibuixar, a pintar, a fer retocs, a millorar… No sereu les primeres persones a pintar finestres! Podeu buscar per internet les representades per artistes importants com Henri Matisse, Marc Chagall, Edward Hopper... Podeu fer-ho sols o fer que hi participi la família!

Tinguem cura de les àvies i dels avis

Les àvies i els avis són un col·lectiu de risc quan parlem de coronavirus. Si no hi són amb vosaltres, truqueu-los cada dia, interesseu-vos per com es troben. Penseu en quines emocions poden tenir si estan sols a casa. Feu-los riure i somriure. Cuideu-los!

Heu de pensar en entre cinc i deu coses que relacioneu amb els vostres avis i àvies: una boina, una frase, un lloc, una raqueta, una olor, una cançó, un dominó... Si disposeu d’aquestes coses, perfecte! Si no, dibuixeu-les o feu-les de fang, paper maixé o plastilina. També podeu buscar fotos d’aquests objectes i imprimir-les.

Un cop ho tingueu tot, agafeu una capsa buida o un calaix buit i poseu-hi tot el que us recorda els avis i les àvies fent un muntatge que us agradi. També podeu escriure paraules o frases per posar-les dins la capsa. Quan decidiu que heu acabat, feu una foto des de dalt, com les que poso d’exemple.

Artista inspirador: Joseph Cornell

Cuidem-nos amb les mans

A partir de tècniques d’expressió i de referents artístics que treballen la potència comunicativa de les mans, farem alguns exemples i pràctiques per poder produir missatges a partir de fotos i vídeos només utilitzant les mans. Confinats, però en bones mans.

Artistes inspiradors: Romo Jack

Tots a la cuina

Cuinar sempre ha estat un art, però avui dia, a més, hi ha un munt d’artistes contemporanis que aprofiten el menjar o l’acció de cuinar per fer obres d’art. Us proposem una activitat familiar per fer a la cuina. Les rutines a casa poden ser més interessants i divertides amb una mirada artística. Bon profit!

Artista inspiradora: Sabine Timm