[ Àrea Privada ]

Goalball

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Goalball

 

A les classes d’educació física els nois i noies de 5è EP hem conegut i hem vivenciat el golbol, esport paralímpic practicat per esportistes cecs i/o amb discapacitat visual. Hi participen 2 equips de 3 jugadors cadascun, l’objectiu dels quals és, mitjançant llançaments similars als de bitlles, aconseguir que la pilota, que porta uns cascavells a l’interior, entri a la porteria de l’equip contrari tot evitant que entri a la pròpia.
El golbol té unes característiques molt específiques que el diferencien dels altres esports practicats a les nostres classes, trets que ens permeten:
-    Desenvolupar les capacitats sensorials: l’oïda i el tacte.
-    Desenvolupar la capacitat espacial i temporal. El jugador, que porta un antifaç posat, s’ha de situar en tot moment en el lloc més apropiat per llançar i aturar la pilota.
-    Desenvolupar la capacitat d’atenció i concentració.
-    Desenvolupar la força, la coordinació i l’agilitat, capacitats físiques que es treballen en una situació molt diferent a l’habitual.
-    Sensibilitzar l’alumnat i desenvolupar actituds d’empatia cap a persones amb discapacitat visual.
En finalitzar la unitat de programació, hem compartit l’experiència amb els nostres fillols, nens i nenes d’EI5 que estan iniciant el treball de les olimpíades, els jocs olímpics i els paralímpics. Ha estat una diada molt entranyable i plena d’emocions.