[ Àrea Privada ]

Idees clau

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto


L'Escola BetàniaPatmos construeix un projecte educatiu que es concreta sobre set idees programàtiques que suporten i projecten tota l'acció educativa. Així:

1.

Promovem una educació orientada a la formació integral dels alumnes de cara a la vida, mitjançant l'exigència en el treball, l'educació de la llibertat i l'actuació responsable, tot cercant l'excel·lència a través de la superació de les dificultats amb esforç, iniciativa i ordre personals.

2.

Fonamentem la nostra acció educativa en el valor transcendent de la persona, que genera exigències de solidaritat humana envers els altres. Per tant n'és eix essencial l'educació en valors, tant personals com col·lectius. Volem ajudar els nostres alumnes a ser bones persones, generoses, amb esperit de servei, amics del seus amics i respectuosos amb els altres, lliures i responsables, austers, creatius i amb esperit crític.

3.

Entenem l'Escola com un espai generador d'autonomia. L'alumne és el primer protagonista i màxim responsable del seu horitzó. Només en un espai d'autonomia pot formar el seu caràcter i la seva voluntat per tal de generar la motivació i l'autoestima que el conduiran al creixement personal i a l'autèntic aprenentatge.

4.

Participem col·lectivament en la creació d'un clima amable que considerem imprescindible perquè els alumnes se sentin acollits i acompanyats, i els predisposi a la curiositat intel·lectual, a les ganes de saber i a l'esforç continuat. Volem que el binomi cordialitat i exigència sigui una realitat constant en el nostre quefer diari, fent compatibles l'afecte i la confiança amb la seriositat, el respecte i l'ordre. I tot plegat a la recerca d'un equilibri entre l'autoritat, la llibertat i la responsabilitat personal.

5.

En aquest context, volem fer un seguiment acurat de les necessitats individuals de cada alumne durant el seu procés d'aprenentatge, amb la implicació de tota la comunitat educativa. Entenem l'atenció a la diversitat com un element clau per acompanyar els alumnes en el seu procés d'aprenentatge, amb una dedicació especial en aquelles edats on la intervenció diferenciada es manifesta més eficient.

6.

Des de la perspectiva acadèmica, l'Escola està orientada cap els estudis universitaris en ser les expectatives de pràcticament la totalitat de les famílies. I volem que els nostres alumnes hi arribin madurs i competents, capaços d'entomar nous reptes sense pors i amb la capacitat de lluitar per assolir els objectius plantejats. És per això que vetllem perquè cadascun d'ells assoleixi el més alt nivell de competències possible.

7.

Entenem que el nostre treball formatiu no pot tenir èxit si no és amb la màxima col·laboració entre la família i l’Escola, és a dir, entre tota la comunitat educativa. Aquesta col·laboració passa pel fet de compartir el model, en conseqüència, pel compromís mutu per generar-ne el seu assoliment i, en especial, per una comunicació fluïda i bidireccional a través d’una intensa, proactiva i compromesa acció tutorial.

 

Ideari
  • Escola>
  • Idees clau>
  • Ideari