[ Àrea Privada ]

L’estudi de CREAL demostra que la contaminació atmosfèrica incideix en el desenvolupament cognitiu

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
L’estudi de CREAL demostra que la contaminació atmosfèrica incideix en el desenvolupament cognitiu

Les darreres setmanes els mitjans de comunicació s’han fet ressò dels resultats de la investigació científica realitzada a nivell europeu sota la supervisió del doctor Jordi Sunyer, que conclouen que els nens que estudien en centres situats en zones amb baixos nivells de contaminació atmosfèrica tenen un desenvolupament cognitiu superior a aquells que ho fan en escoles situades en àrees amb nivells de pol·lució més elevats.
L’Escola BetàniaPatmos va participar de l’any 2012 al 2014 en aquest interessant estudi desenvolupat pel CREAL (Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental), que es va realitzar a 36 escoles de Barcelona i 3 de Sant Cugat del Vallès, incloses al projecte Breathe. De cada escola hi van participar nens i nenes de 2on, 3er i 4rt de Primària (2.897 nens en total). Ara els seus resultats seran publicats a la prestigiosa revista Epidemiology.
Us adjuntem dos documents:
Pàgina web on trobareu totes les publicacions del projecte. http://www.creal.cat/projectebreathe/

La publicació i un resum que es publica a la mateixa revista: http://wolterskluwer.http.internapcdn.net/wolterskluwer_vitalstream_com/MP4s/permalink/ede/b/ede_28_2_2017_01_18_sunyer_ede-16-0059_sdc3.mp4