[ Àrea Privada ]

Els alumnes de 2n i 5è de Primària participen en el projecte POSTDATA en col·laboració amb el MACBA

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Els alumnes de 2n i 5è de Primària participen en el projecte POSTDATA en col·laboració amb el MACBA

POSTDATA és un projecte d'art liderat pel MACBA en el qual participaran vint escoles pioneres que rebran per correu postal i de manera escalonada cinc propostes artístiques a les quals hauran de donar resposta.  La intenció és introduir l’art contemporani a l’escola sense domesticar-lo, i generar sorpresa i complicitat entre els alumnes i els mestres.

POSTDATA s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art durant els anys seixanta. El moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència, trasllada a l’aula la tradició de Fluxus, el dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través d’aquestes cinc propostes inèdites d’artistes contemporanis. En aquesta primera edició, i al llarg de tres mesos (de febrer a abril de 2018), l’Escola rebrà les propostes de David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés Duran, Nicolás Paris i Tere Recarens. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el buit, l’atzar, la ciència ficció, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la decepció o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula. Al final del projecte, l'Escola sumarà una petita col·lecció d'art a la seva experiència singular acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

A més d'un dossier amb informació i consideracions per al treball a l’aula a càrrec dels mateixos artistes, el projecte s’acompanya d'un vídeo tutorial que alumnes i mestres poden visualitzar plegats i d’una proposta de mapa conceptual de l’artista Ariadna Rodríguez per al treball a l'aula durant tot el projecte.

Esperem que gaudiu molt d’aquesta gran experiència artística!