[ Àrea Privada ]

Connexions a través de la lectura

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Connexions a través de la lectura

L'apadrinament lector és una de les diverses activitats que s'han anat engegant amb pas ferm a la nostra escola i que estableixen connexions entre els alumnes de diferents etapes del nostre centre.

Aquesta experiència va començar fa tres anys com un acompanyament en el procés lector d’infants però, de forma imprevisible, s'ha anat convertint en una experiència d’amistat, d'estimació i de respecte, que ha anat més enllà del que vam imaginar inicialment.

Amb aquesta activitat pretenem despertar diferents inquietuds entre els nostres alumnes: motivar els més petits en la seva iniciació a  la lectura mitjançant el vincle de l'apadrinament; educar els alumnes més grans de l'etapa de primària en la responsabilitat  i el compromís per a desenvolupar una tasca pedagògica envers els petits; establir relacions i vincles entre nivells i etapes, fomentant el sentiment de pertinença a la nostra Escola.

Quan els alumnes arriben a 5è de primària ja saben que durant aquest curs l'Escola els encomanarà una tasca de gran responsabilitat, la de ser padrins d'un infant d'EI5. Les primeres trobades entre padrins i fillols es fan per Santa Cecília i també per Nadal. És a partir del segon trimestre quan ja s'inicien les sessions de lectura. Els padrins han de cercar contes que puguin agradar als més petits i preparar-se'ls per anar-los a llegir als seus fillols quinzenalment.

Aquest apadrinament continua quan els padrins són a 6è de primària i els fillols ja fan 1r. Ara els fillols són més grans i el seu grau de maduresa lectora és més elevat, per tant seran ells els qui ara llegiran els contes que els padrins han escollit per aquestes sessions.

Disfruteu de la lectura alumnes!