[ Àrea Privada ]

Els alumnes de 4t raonen amb Scratch

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Els alumnes de 4t raonen amb Scratch

Els alumnes de primària de l'escola comencen el seu recorregut pel món de la robòtica i dels llenguatges de programació ben aviat, a primer. En arribar a 4t, comencen a treballar amb Scratch, un llenguatge de programació ideat pel MIT, precisament per apropar als nens i nenes a aquest tipus de llenguatge.

L'aprenentatge d'Scratch s'inicia de forma pautada a partir d'un conjunt d'activitats que permeten, a més a més d'explorar la interfície del programa, començar a raonar en un context totalment diferent. Posteriorment, una vegada consolidada aquesta fase inicial, els mestres plantegen una sèrie de reptes amb els que els alumnes aprenen a utilitzar variables, condicions, bucles i altres estructures, que els permeten comprendre els principis d'un llenguatge de programació.

Al tercer trimestre, a mesura que els nens i nenes van consolidant els seus coneixements, desenvolupen un projecte propi en forma de videojoc o narració digital, amb el que prenen més consciència de les possibilitats d'un llenguatge de programació. És per això, que sovint, hi ha força alumnes que els agrada continuar utilitzant Scratch més enllà del currículum escolar.