[ Àrea Privada ]

Petits i grans juguem a goalball

Atenció, aquest lloc fa servir cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto
Petits i grans juguem a goalball

A les classes d’educació física els nens i nenes de 5è EP hem treballat el goalball, esport paralímpic que practiquen esportistes amb discapacitat visual.
El goalball té unes característiques molt específiques que el diferencien dels altres esports coneguts i practicats a les nostres classes, trets que ens permeten:
-    Desenvolupar les capacitats sensorials de l’oïda i el tacte. En el goalball, els jugadors porten un antifaç posat perquè en un mateix equip podem trobar esportistes amb diferents graus de discapacitat visual. L’antifaç ens permet igualar les oportunitats de tots els jugadors.
-    Desenvolupar la capacitat d’atenció i concentració. És necessari que hi hagi silenci per poder sentir la pilota i fer-ne el seguiment.
-    Desenvolupar la capacitat espacial i temporal. El jugador s’ha de situar en tot moment en el lloc més apropiat per llançar i aturar la pilota.
-    Sensibilitzar l’alumnat i desenvolupar actituds d’empatia cap a persones que tenen una discapacitat.
-    Treballar de forma cooperativa. Cada jugador no pot tirar més de dues vegades seguides; amb aquesta norma ens assegurem la participació de tot l’equip.
En finalitzar la unitat de programació, hem compartit l’experiència amb els nostres fillols, nens i nenes d’EI5, ja que ells, paral•lelament, a les classes de psicomotricitat estan iniciant el treball de les olimpíades: els Jocs Olímpics i els Paralímpics.
Ha estat una diada molt entranyable per a petits i grans.